3 Nisan 2011 Pazar

Mezun Olunca Ne İş Yapcan?

Özellikle yaşlılar başta olmak üzere, herkes aynı şeyi soruyor.

Mezun olunca ne iş yapcan?

Hani öyle öğretmenlik, tıp gibi kesin bir şeyde de okumuyorum ki, nereden bileyim ne iş yapacağımı. "Aklımda özel sektör var" gibi cevaplar veriyorum genelde artık.

Daha kötüsü de şu ki, "Bir gıda mühendisi ne iş yapar ki?" diyenler. "Yediğiniz içtiğiniz her şeyi denetler, üretir, halkın daha sağlıklı beslenmesi için yeni teknikler keşfedip..." devamını dinlemiyor teyzeler.

Bir de bölümü duyunca direk yorum yapmak isteyenler var. "Katkı maddeleri çok zararlı değil mi? Çok kullanılıyor hem de. Hiç organik yiyecek kalmadı" Katkı maddelerini 5 ay ders olarak gördüm ve yetersiz bulup kendim araştırmalar yaptım. Abla 2 cümlede özet geçmemi istiyor.

Ya da hemen "Ben gündemi takip ediyorum" mesajı vermek için, "Helal gıda hakkında ne düşünüyorsun?" diyorlar. Daha türkiyede oturmuş bir düzeni ve standartları bile olmayan bir şey hakkında ahkam kesmemi nasıl bekliyorlar ki...

Ayrıca "Siz yemek yapıyorsunuz okulda di mi? Kolay bölüm ya. İş olanağı da yok" diyen ablalar oluyor. Onları vurmak için yanımda uzi taşıyacağım yakında. Şu anda piyasa araştırması yapıyorum. Bölümü ve okulu geyik bulmaları yetmiyor gibi bir de iş yok diyerek iyice batırıyorlar.

Mezun olunca kendimi geliştirebileceğim, kişisel fikirlerimi ve projelerimi uygulayabileceğim küçük-orta ölçekli bir yerde çalışmak istiyorum. Aslında hepsi bu, ama olay direk "Ayşa teyzenin oğlu 4000le başlamış, sen kaç alıyosun" olduğu için kimseye anlatamıyorum.

0 kişi daha halayda. Oturmaya mı geldik ayol?:

Yorum Gönder

 
Lune Nouvelle. Design by Exotic Mommie. Illustraion By DaPino