23 Ağustos 2011 Salı

Anlamsız 4







Gözlerim görmek istediklerini görüyordu. Hepsi hayaldi aslında. Tek gecede binlerce defa aynı hayalle uyandım. Şimdi ise her şey dağınık. Tüm düşüncelerim etrafa saçılmış. Bir kısmını mutfaktan, bir kısmını yaşam odasından, az bir bölümünü kütüphaneden, çoğunluğunu ise yatak odamdan topluyordum. Devamlı her yerde hayalini görmek beni yormaya başlamıştı. Çocuksu, arzulu, kızgın, heyecanlı tüm hallerin etrafa saçılmıştı. Her yerden sesin yükseliyor, aniden gözlerimin önünden geçiyordun. Bu sefer durdun…

            Ah aşk, bilmez miydin sana ulaşmak için yaptıklarımı… Tüm notalardan sana ulaşma isteğimi. Müziksiz bir hayat hayal edemezdin ki sen. Aynı benim sensiz bir hayat hayal edemeyeceğim gibi. Bazen bir piyanonun tuşlarında, bazen bir kemanın yaylarındaydım ben. Senin olduğun her yerde var olmak, nefesini hissetmek, usul usul nefesini içime çekmek için hüzünlü bir neydim şimdi. Oradaki varlığımı bilsen yine de çalar mıydın? Eskizlerin arasındaki kayıp şekillerdim. Su bardaklı kızın gözleriydim. Havadaki asılı kalmış, yanlış notalardım.

            Sen ise, geceme ışık katan ay ışığı. Bilirsin şehirden uzak yaşarım. Karanlık yerlerde boğulurum ben. Sen bana gülümseme katan ateşböceklerisin. Yaşamam için nedenim, ölümsüzlük suyumsun. Her gün bir damla alırım senden. Yoksa nasıl görür bu gözler seni… Nasıl işitir sözlerini… Ne olur biraz daha ak ruhuma. Biraz daha doyayım sana. Ben yetinmem bilirsin. Daha fazlasını isterim. Daha fazla çağla ruhuma yaşam nedenim.

            Bilirim, sen de benimle yok olacaksın. Nasıl ki sen beni besleyensen, ben de senin varlık nedeninim. Seni ben yaratmışım ya, öyle diyorlar. Ben kendi kendime konuşmayı bile sevmem halbuki. Arzu dolu şarap kadehlerimizi düşledikçe yine sarhoş oluyorum. Yine başım dönüyor. Beni asıl sarhoş edenin gökyüzünün derinliğinden gelen gözlerin olduğunun farkına bile varamıyorum. Yeniden sana tutuluyorum. Gölgende kalıyorum. Gölgemde kalıyorsun. Ve aniden yağmur başlıyor. Her damlasında biraz daha eriyorum. Yok oluşumu seyrediyorsun. Sana tutunuyorum. Akıyorsun yeniden hayallerime. Gökyüzü ben oluyorum. Yağmur bulutları ben oluyorum. Yağmur ben oluyorum. Yok olan ben oluyorum. Sen… Gözlerinde boğulduğum… Sen ben oluyorsun.

0 kişi daha halayda. Oturmaya mı geldik ayol?:

Yorum Gönder

 
Lune Nouvelle. Design by Exotic Mommie. Illustraion By DaPino