4 Nisan 2011 Pazartesi

Tecavüz

 Tecavüze hadım gelmiş diyorlar. En çok da şuna şaşırdım ki, bunu "ne yani hırsızın da elini mi keseceğiz?" diye yorumlayan insanlar var.

Daha tecavüz ve hırsızlığın bir insanlığın hayatına etkilerini bile kavrayamamışlar. Tecavüz diyoruz be... Hamile kadınlara, yaşlı kadınlara, hatta adamlara ve küçücük çocuklara yapılan bir idamdır tecavüz. Tecavüz öyle bir idamdır ki, toplumdan tam anlamıyla soyutlanır, yaşayan bir ölü olur madur. O küçücük çocukları zırt pırt sokağa salınan psikolojik sorunlu insanlardan nasıl koruyabilirsiniz ki... Bugüne kadar koruyamadın, bugünden sonrasına bak bari.

Kim çocuğunu sokaklarda öyle insanların gezdiğini bilerek gönül rahatlığıyla yalnız bırakabilir ki...

Yeni çıkan yasayla böyle insanlar çocuklarla ilgili yerlerde de çalışamayacakmış. Mesela bir gün servis şoförünün geçmişinde böyle bir vakanın olduğunu öğrenseniz ne hissederdiniz?

Gerçi hoş, şu anki durum bile iyi sayılır. Ne de olsa bir zamanlar hayat kadınlarına tecavüzde indirim vardı. "Onlar zaten iffetli değil" diyerek.

İnsanlar "Tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bak" sözünü fazla ciddiye alıyorlar sanırım. Bu gerçekten uygulanıyor sanıyorlar.

Şimdi de herkes ayaklanıyor, "Ne hadım mı? Şeriat geliyor işte. İran olacağız." diyorlar. Ya bi gidin çay koyun. En yakınınız değil, erkek dişi farketmez, kendinizi düşünün. Toplumun bakışları değişiyor. Herkes güvenilmez geliyor. Her sokak ıssız. Her yer riskli. İnsanlar iğrenç. Hayat iğrenç...

Bu insanlar intihar ediyor. Onları korumak için yapılanlar da eleştiriliyor.

Hırsızmış... Çalınan para yeniden kazanılır. Ama o insanlara gururlarını, mutluluklarını, gülümsemelerini, umutlarını, hayallerini yeniden nasıl vereceksiniz ki?

2 kişi daha halayda. Oturmaya mı geldik ayol?:

zehhir dedi ki...

o zaman tecavüz sanıklarını, hatta yeltendiği sanılan, gece vakti bir kadına yaklaşan direk kurşuna dizin, hatta meydanlarda sallandırıp bunu tüm kanallardan canlı yayınlayın. en kolayı. olaya mantık ve hukuk çerçevesinden bakmayıp tek taraflı, ve duygu sömürüsüyle yaklaşırsanız arpa boyu yol katedemez, yıllar sonra karşılaşılan hukuk işkencelerini görür, haksız yere hadım edilen adamlar listesine bakar bakar, en fazla oh olsun, kurunun yanında o kadar yaş da yanıversin dersiniz. hukukta geri dönüşü olmayacak hiçbir cezanın adaleti olmaz. adam öldürenlerin de direk kalplerini sökelim o zaman, ya da beyinciklerini alalım, ne yaptıklarını bilmez şekilde dolansınlar. biraz mantık lütfen. ne o mantığa sahip ne de hukuk biliminden zerre anlamıyorsanız da böyle boş boş sallamayın. önce okuyun, öğrenin. bakın bakalım, gelişmiş milletlerde ne yapıyorlar.

turkuaz dedi ki...

"En çok da şuna şaşırdım ki, bunu "ne yani hırsızın da elini mi keseceğiz?" diye yorumlayan insanlar var."

İşte ben de bundan bahsetymiştim. Keşke yorum yapmadan önce okusaydınız.

Yorum Gönder

 
Lune Nouvelle. Design by Exotic Mommie. Illustraion By DaPino